Het kan zijn dat u deze methode niet kan aanduiden. De dossierbeheerder van het kantoor zal de methoden inschakelen die het beste passen in functie van het document.

We raden aan om op voorhand de Connective Browser Package te installeren wanneer u met een Belgische identiteitskaart wenst te tekenen. De kans zal kleiner worden om tegen technische problemen aan te lopen tijdens de ondertekening. De stapsgewijze eID ondertekening kan u hieronder aansluitend terugvinden.

De Connective Browser Package software voorbereiden

1. Surf naar https://plugin.connective.eu/ om van start te gaan met deze software.
    • Indien de melding "De installatie werd succesvol voltooid" verschijnt: sla deze stap over en ga naar de ondertekenprocedure onderaan.

2. Er zal gevraagd worden om 1 of 2 zaken te installeren:
    • de Connective browser extensie (vereist voor sommige browsers)
      • Chrome:
        • Klik op de knop "Open de Chrome Web Store".
          Klik op de knop "Toev. aan Chrome".
          Klik op de knop "Extensie toevoegen" in de pop-up die verschijnt.
          Navigeer daarna terug naar de webpagina van Connective Plugin Wizard.
          Klik op de knop "Ik heb de extensie geïnstalleerd".
          Ga naar de stap van Connective software hieronder.
      • Firefox:
        • Klik op de knop "Download extensie".
          Klik op de knop "Doorgaan naar installatie" in de pop-up die verschijnt.
          Klik op de knop "Toevoegen".
          Navigeer daarna terug naar de webpagina van Connective Plugin Wizard.
          Ga naar de stap van Connective software hieronder.
      • Edge (enkel recentste versie mogelijk):
        • Klik op de knop "Open de Chrome Web Store".
          Klik op de knop "Extensies uit andere winkels toestaan" in de pop-up die verschijnt.
          Klik op de knop "Toestaan".
          Klik op de knop "Toev. aan Chrome".
          Klik op de knop "Extensie toevoegen" in de pop-up die verschijnt.
          Navigeer daarna terug naar de webpagina van Connective Plugin Wizard
          .
          Ga naar de stap van Connective software hieronder.
      • Andere browsers:
        • Niet van toepassing.
          Ga naar de stap van Connective software hieronder.
    • de Connective software (altijd vereist)
      • Klik op de knop "Software downloaden".
        Open het connective-plugin-installer bestand (of volg de instructies indien Mac).
        Klik in ieder scherm op de knop "Next/Volgende".
        Ga akkoord met de gebruiksvoorwaarden.
        Navigeer daarna terug naar de webpagina van Connective Plugin Wizard.

3. Na de installatie verschijnt een melding en bent u klaar om te starten met ondertekenen via eID.
    • Indien de website blijft herhalen om deze te installeren: schakel uw anti-virus, firewall en dergelijke tijdelijk uit of gebruik een ander apparaat en probeer het opnieuw.

De ondertekenprocedure

1. Open de mail die u van "esignatures@immo-connect.be" ontvangt en lees de inhoud goed.

2. Klik op de link om van start te gaan met het document.
    • Een link is beveiligd en telkens 1 keer bruikbaar.
    • Indien de foutmelding "De URL is verlopen." verschijnt: klik op de knop "Een nieuwe e-mail aanvragen".

3. Lees het document aandachtig en scroll volledig tot het einde.

4. Ga akkoord met de voorwaarden door een vinkje te plaatsen en druk op "Ondertekenen starten".
  5. Selecteer de ondertekenmethode "BeID" en druk op de knop "Volgende".
    (optioneel, indien keuze uit meerdere methoden)
  6. Typ de juridische verklaring exact zoals weergegeven en druk op de knop "Volgende".
    (optioneel, indien gevraagd)
  7. De Connective Browser Package is vereist om de eID uit te lezen en kan door op de knop "Installeer de Connective Browser Package" te drukken.
    (optioneel, indien u deze nog niet heeft geïnstalleerd)
    • De uitgebreide instructies kan u helemaal bovenaan deze pagina terugvinden.
    • Indien de website blijft herhalen om deze te installeren: schakel uw anti-virus, firewall en dergelijke tijdelijk uit of gebruik een ander apparaat en probeer het opnieuw.
  8. Sluit de kaartlezer aan, plaats de identiteitskaart en geef de pincode in in de pop-up die verschijnt.
  9. De digitale handtekening wordt toegevoegd en u ontvangt een automatische bevestiging per mail.
  10. Er volgt een automatische bevestiging per mail wanneer alle partijen getekend hebben.